tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tunti 9. Suomen itsenäistyminen 6.12.1917

Tunnilla käsittelimme Suomen itsenäistymiseen johtaneita asioita ja katsoimme elokuvaa Täällä Pohjantähden alla.


Ennen tuntia tiesin itsenäistymisestä ja siihen johtaneista asioista vain murto-osan. Tiesin Leninin antaneen Suomelle itsenäisyyden, koska hän kuvitteli että Suomi liittyisi Neuvostoliittoon vapaaehtoisesti. Uusina asioina opin tapahtumien kulun sekä eri maiden suhtautumisen Suomen itsenäistymiseen. Näkemykseni laajeni suuressa määrin. Jos venäläiset eivät olisi yrittäneet venäläistää Suomea, Suomi olisi voinut itsenäistymisen jälkeen liittyä Neuvostoliitton. Lisäksi jos punaiset olisivat voittaneet sisällissodan olisi Suomi varmasti liittynyt Neuvostoliitton.

Aihe ei ollut omiaan herättämään minussa kysymyksiä. Mutta yksi kysymys heräsi: Olisiko Suomi itsenäistynyt, jos Venäjä ei olisi ruvennut venäläistämään Suomea. Aihepiiri liittyi Suomen sortokausien loppumiseen ja sisällissotaan. Kokonaisuudessaan aihe liittyy Euroopan kansojen itsenäistymiseen.

Aihe oli kokonaisuudessaan hyvin yksinkertainen ja helposti opittava. Opiskelu metodeinani toimivat kolme kovaa koota. Aihe on tärkeä, koska Suomen itsenäisyys on todella hyvä asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti